Barnplantorna – Riksförbundet för Barn med Cochleaimplantat och Barn med Hörapparat

BARNPLANTORNAS NYHETSBREV den 29 januari 2019

Barnplantorna fortsätter att fokusera på barnen

2018 var ett tråkigt år utifrån det motstånd mot cochleaimplantat på barn, som synliggjordes hos en ansenlig fraktion av dövvärlden. Genom en rad tuffa blogginlägg visade Barnplantorna handlingskraft och svarade sakligt utifrån omfattande evidens och kliniska beprövade erfarenheter, som idag finns av CI-behandling på såväl barn som vuxna.

Barnplantorna petade hål på åsiktsballongen. Läs mer i Nyhetsbrevet om du är prenumerant.

Med hjärna i undervisningen

I Nyhetsbrevet kan du också läsa om hur en professor slår hål på myterna huruvida vi föds med en “mattehjärna” eller ej. Professor Jo Boaler konstaterar att hjärnan är plastisk. Julia Uddén konstaterar i Svenska Dagbladets följetong om hjärnan och undervisning att det behövs mer inriktning mot hjärnforskning och psykologi i lärarutbildningen.

Hur lär vi barnen att jobba hjärnsmart i skolan? Musik är en viktig del inom intervention för barn med hörselnedsättning för att utveckla hörseln. Föräldraskap – pratar du med dina barn om misslyckanden?

Läs mer om allt detta och lite till i Barnplantornas Nyhetsbrev. Är du inte prenumerant och får Nyhetsbrevet direkt till din e-postadress maila info@barnplantorna.se.

Läs  BARNPLANTORNAS NYHETSBREV den 29 januari 2019