Barnplantorna – Riksförbundet för Barn med Cochleaimplantat och Barn med Hörapparat

GLAD PÅSK

Vi behöver fira påsk – vårens intåg

Under mer än ett år har vi levt under de konstigaste premisser som vi kan tänka oss.. En global pandemi håller oss fortfarande i ett järngrepp och hindrar oss från att umgås, träffas och kramas utanför familjen. Tänk att man kan sakna kramar så mycket.

Nu är det emellertid Påsk snart och det får vi se som vårens intåg och att naturen börjar vakna till liv igen med blommor och spirande grönska. Det behöver vi. Ännu viktigare i år är att många av oss också ser ljus i tunneln med vaccinering för att kunna pressa ned smittan och att vi försiktigt kanske kan normalisera hur vi lever och vill leva igen.

Nu är det dock PÅSK och kanske målar alla familjer ägg tillsammans med barnen, äter allehanda påskmat, påskpyntar hemmen och låter barnen klä ut sig till häxor. Enligt folktron om påsk flög häxorna till Blåkulla på skärtorsdagen. Nu är det dock rese-restriktioner fortfarande, men en liten fantasi-tur till Blåkulla för barnen tror jag ändå är tillåtet..

När Påsken är över..

Efter Påsk fortsätter arbetet med vårens nummer av Barnplantabladet, som i känd “Barnplanta-tradition” fortsätter att utmana till förändring och entusiasmera föräldrar till barn med hörselnedsättning att kämpa för sina barns rätt till en utveckling som innefattar optimalt nyttjande av sina cochleaimplantat, hörapparater eller andra typer av hörselimplantat för att villkora att de ska ha möjligheter till ett rikt vuxenliv i majoritetssamhället. Inte så kravfullt, eller hur?!

Många av oss väntar också på publiceringen av Graeme Clarks bok “Inside the cochlear implant story. I want to fix ears“. Så spännande.

Men tills dess..

GLAD PÅSK

/Ann-Charlotte Gyllenram

BARNPLANTORNA