Barnplantorna – Riksförbundet för Barn med Cochleaimplantat och Barn med Hörapparat

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SCAPA seminarieserie – Långtidseffekter av tidig CI-behandling

2023-02-24 @ 13:0014:30

Metaforer – en utmaning för personer med hörselnedsättning eller autism?

Metaforer är en typ av figurativt uttryck som förekommer ofta i vardagssamtal och litteratur. Att bemästra metaforer är därför en viktig del av språkutvecklingen. Att förstå och använda metaforer är komplext och ställer krav på bland annat ordförråd, pragmatisk förmåga och omvärldskunskap. Tidigare studier har sett att metaforer är utmanande för flera kliniska grupper, och det finns ett stort behov av mer forskning.

Vid detta seminarium kommer nordisk forskning presenteras gällande metaforförståelse hos individer med autism respektive hörselnedsättning. Målgruppen för seminariet är alla med intresse för språkutveckling, t.ex. logopeder och pedagoger.

Moderator: Ulrika Löfkvist (docent, lektor) Institutionen för folkhälsa och vårdvetenskap, Uppsala universitet. CLINTEC, Karolinska Institutet.

Föreläsare

Tamara  Kalandadze, PhD. Hennes forskning handlar om metaförståelse hos ungdomar med autism

Malin Dahlby Skoog, logoped och doktorand på CLINTEC vid KI. Hennes forskning handlar om döva ungdomar som växt upp med cochleaimplantat. Preliminära data från tvärprofessionella studien: Långtidseffekter av tidig CI-behandling.

Tid

fredagen den 24 februari kl. 13.00 – 14.30

Zoom

https://ki-se.zoom.us/j/69352663041

Anmäl gärna till

malin.dahlby.skoog@ki.se

BARNPLANTORNA

Detaljer

Datum:
2023-02-24
Tid:
13:00 – 14:30