Barnplantorna – Riksförbundet för Barn med Cochleaimplantat och Barn med Hörapparat

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Familjeträff på Den Internationella CI-dagen

2023-02-25 @ 10:0013:00

Miljoner globalt firar den 25 februari..

Över en miljon individer (barn, vuxna) hör med cochleaimplantat globalt. Ännu fler är naturligtvis berörda dvs familjer, vänner, arbetskamrater m.fl. Alla delar de en fantastisk möjlighet för dagens döva. Det tar vi i Barnplantorna fasta på varje år den 25 februari under mottot Med Passion att Höra och Höra Till.

Cochleaimplantat är idag en etablerad behandlingsmetod inom sjukvården att återskapa ett sinne; hörselsinnet. Cochleaimplantat är en fortsatt pågående process i utveckling av implantaten, kirurgin och interventionsverksamheterna (hörselhabilitering). För att optimera hörsel- och taluppfattning efter en CI-operation (inkoppling) krävs en tvärprofessionell samverkan med föräldrar/individ med CI, sjukvård och intervention, som också måste vara under pågående utveckling.

2023 den 25 februari firar vi CI-Dagen tillsammans med familjer och Cochlear Nordic i Cochlear Nordics lokaler i Mölnlycke.

Läs mer i inbjudan och anmäl er https://www.cochlearevents.com/event/barnplantorna-cochlear-familjedag-25-februari-2023-molnlycke/

 

Detaljer

Datum:
2023-02-25
Tid:
10:00 – 13:00