Barnplantorna – Riksförbundet för Barn med Cochleaimplantat och Barn med Hörapparat

Gåvor

Sundsgården 2013

Gratulationsgåva

Hedra någon med en gratulationsgåva!

Uppvakta vid dop, konfirmation, studentexamen, bröllop eller födelsedag och ge samtidigt en gåva till Barnplantorna. En sådan gåva är ett bra sätt att visa att du bryr dig om. Barnplantorna ser till att den du vill uppvakta får ett fint gratulationskort, med din personliga hälsning.

Ladda ned blanketten nedan, fylla i och skicka in. I formuläret kan du också lämna en personlig hälsning som skrivs på kortet. Du kan fylla i blanketten digitalt direkt i ditt pdf-program samt maila in den eller skriva ut den och posta den till oss. Betala till bankgiro 868-4052. Ange ”gratulationsgåva” och vem gåvan avser vid betalning.

Tack för att du väljer att stödja Barnplantorna!

Skänk din aktieutdelning skattefritt

Om du äger aktier har du möjlighet att ge ditt stöd genom att skänka din aktieutdelning tillBarnplantorna. Du slipper då  betala den skatt på aktieutdelning som normalt är 30 procent. På så sätt blir din gåva mer värd. Bakgrunden är en dom i Regeringsrätten från 2006 som anger att den som äger aktier i ett börsnoterat bolag inte behöver betala skatt om utdelningen överlåts till en ideell organisation.

Villkoren för att skänka din aktieutdelning skattefritt är att du överlåter rätten till den före bolagsstämman, d.v.s. den bolagsstämma som fattar beslut om utdelningen.

Du kontaktar din bank om aktieinnehavet finns på ett s.k. VP-konto. Meddela då banken att du vill att Barnplantorna ska stå som gåvomottagare till kontot. Ange Barnplantornas organisationsnummer samt kontonummer på blanketten nedan. Om dina aktier finns i en aktiedepå kontaktar du din aktiemäklare/kapitalförvaltare för mer information.

Ladda ned blanketten för att skänka din aktieutdelning, fyll i den och skicka den till: 

Barnplantorna
Vaktmansgatan 13A
426 68 Västra Frölunda

Ge bort stödmedlemskap till dina nära och kära

Du stödjer Barnplantorna genom att ge bort stödmedlemskap i gåva. Ökat antal medlemmar innebär större statsbidrag för oss.

Ett stödmedlemskap kostar 50 kr per år (nivå 1). Läs mer om stödmedlemskap här!

Om du till exempel vill ge bort tio stödmedlemskap (nivå 1) för ett år, betalar du in 500 kronor till Barnplantornas bankgiro 868-4052. Skicka namn och adresser på de gåvomottagare som din betalning avser till info@barnplantorna.se. Ladda gärna ned och använd blanketten nedan, den går att fylla i digitalt med ditt pdf-program. Barnplantorna skickar sedan fina vykort som tack till de nya stödmedlemmarna med dig som givare.

Tack för att du väljer att stödja Barnplantorna!

Minnesgåva

Hedra någon med en minnesgåva

Vill du hedra någon med en minnesgåva? Maila info@barnplantorna.se hur du vill att gåvan/gåvorna ska förmedlas. Det kan ske genom Barnplantornas brev till begravningsbyrån eller Barnplantornas tack-brev till närmast anhörig, t.ex. med redovisning av gåvogivare. Du kan även ladda ned och använda vår digitalt ifyllningsbara blankett.

Gör inbetalningen till Barnplantorna bankgiro 868-4052. Glöm inte att ange namn på den avlidne samt kontaktuppgifter avseende begravningsbyrån.

Ytterligare frågor? Kontakta Barnplantornas kansli info@barnplantorna.se, 070-741 14 14.

Arvsgåva (testamente)

En gåva till kommande generationer

När man skriver sitt testamente anger man också hur man vill att det man lämnar efter sig ska användas. Arv är reglerat enligt lag. Bröstarvingar, det vill säga barn och barnbarn, har till exempel alltid rätt till hälften, medan sambor och avlägsna släktingar inte har någon laglig rätt till arv. Om du vill att någon som inte omfattas av arvsordningen ska ärva dig skriver du ett testamente.

Med ett testamente har du möjlighet att påverka, och göra en insats för framtiden för döva och hörselskadade barn. Din sista vilja kan på så sätt betyda ofantligt mycket för många barn. Pengarna kommer att gå direkt till Barnplantornas arbete för barnen och för att öka deras möjligheter till delaktighet i vårt gemensamma samhälle.

För att ett testamente ska vara giltigt måste det vara korrekt upprättat. Därför är det klokt att ta kontakt med en jurist eller någon annan sakkunnig. Ofta kan en bank vara dig behjälplig med detta.

Har du några frågor så kontakta gärna Barnplantornas kansli via e-post info@barnplantorna.se eller telefon 070-741 14 14.

Utlandsbetalning

För betalning från annat land utanför Sverige går det bra att göra en s.k. Europabetalning. Detta gäller t.ex:

  • Medlemsavgiften 300 SEK
  • Stödmedlemsavgift 200 SEK
  • Prenumeration Barnplantabladet 200 SEK
  • Gåvor

Betala till:
Skandinaviska Enskilda Banken
IBAN: SE3950000000050011070706
SWIFT CODE: ESSESESS

Glöm inte att ange vad betalningen avser samt ditt namn!

Barnplantornas bankgiro: 868-4052

Barnplantorna Swish: 1234310934

 

Glöm inte att ange vad betalningen avser samt ditt namn!